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Warum kann man in Deutschland kein Kakao anbauen?

Warum kann man in Deutschland kein Kakao anbauen?

Der Kakaobaum ist sehr empfindlich gegenüber starken Temperaturschwankungen. So sollten die Temperaturen auch Nachts nicht unter 20 °C sinken. Generell verträgt der Kakaobaum keine Temperaturen unter 16 °C, zumindest nicht ohne starke Ernteausfälle.

Wo kann man Kakao anpflanzen?

Das Gehölz wird in seiner Heimat, aber auch in tropischen Klimaten der Elfenbeinküste und in Südostasien angebaut. In seinem Ursprungsgebiet wächst der Kakaobaum vor allem am Boden tropischer Regenwälder, etwa im Amazonas- oder Orinokobecken.

In welchen Gegenden wird Kakao angebaut?

Heute werden in der Côte d’Ivoire und Ghana rund 63 Prozent aller weltweit angebauten Kakaobohnen produziert, insgesamt mehr als 3 Millionen Tonnen pro Jahr. Die Côte d’Ivoire allein erzeugt rund 43 Prozent. Daneben haben sich auch Kamerun und Nigeria als bedeutende Anbauländer etabliert.

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How was cacao introduced to the world?

After the Spanish conquest, cacao was introduced to Europe by the Spaniards, who also brought cacao cuttings to other parts of the world, including the Philippines and the West Indies. It is speculated to have spread to Africa and other parts of Asia via European traders.

What are cacao pods?

Cacao beans were a highly revered food in the ancient Mayan, Olmec and Aztec civilizations, where they were used in sacred ceremonies and as a form of monetary exchange. Cacao pod depictions are found all over the art and pottery of these cultures with archeological evidence from these regions dating back somewhere between 1400 and 1500 BC.

What are raw cacao nibs?

Raw cacao nibs are the peeled and crumbled pieces of whole cacao beans. Some people call them “nature’s chocolate chips.” 3. Add raw cacao nibs to trail mixes for some antioxidant-rich crunch! Here’s a super simple trail mix recipe that combines two superfoods for an extra protein boost.

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Are cacao beans edible right off the tree?

Cacao beans are not edible right off the tree but must be fermented to break down amino acids and enhance flavor as well as color. Right out of the pod, they are enmeshed in a white sweet fruit pulp and are traditionally piled in heaps and covered.

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